زندگینامه فریدون پوررضا(1311- 1391)

فریدون پوررضا خواننده و پژوهشگر موسیقی منطقه شمال ، ۳ مهر ۱۳۱۱ در لشت نشا گیلان متولد شد .

تحصیلات ابتدایی را در مدرسه ناصر خسرو به پایان رساند و سپس در مغازه پدر به آرایشگری پرداخت.

او از استادان آوازی چون یونس دردشتی، سعادتمند قمی و غلامحسین بنان آواز ایرانی را آموخت و در سال ۱۳۳۳ کار تعزیه را به همراه علی به کیش آغاز کرد. او در همان سال نمایشنامه‌ای برای تئاتر و اجرای آن در سالن سینمای لشت نشاء نگاشت.
شش سال بعد در آزمون خوانندگی رادیو گیلان رتبه اول را کسب کرد و به طور رسمی به عنوان خواننده شروع به کار نمود.از اردیبهشت ۱۳۵۰ همکاری با تلویزیون را آغاز کرد. و در همان سال به عنوان پژوهشگر آواهای بومی و با همراهی مشاهیر فرهنگی و هنری ایران سیمین دانشور، محیط طباطبائی، منوچهر آتشی، محمود عنایت، ایرج افشار و دیگر استادان برجسته دانشگاه تهران به لندن سفر کرد.
وی در سال ۱۳۶۷ همکاری اش را با اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی ایران به عنوان کارشناس موسیقی آغاز و در همان سال کنسرتی رادر رشت برگزار نمود.

از آن تاریخ به بعد به ترتیب در شیراز، همدان، آلمان، رشت و تهران به اجرای برنامه و کنسرت پرداخت. دو کاست می گیلان و گیله لو آثار بعد از انقلاب اوست. در سال ۱۳۷۹ تیتراژ و متن سریال پس از باران را اجرا و یک سال بعد مقام اول موسیقی در فیلم و سریال‌های کشور را از آن خود کرد.

تحقیقات میدانی فریدون پوررضا درباره موسیقی منطقه گیلان سبب شد تا او برداشتی متفاوت از موسیقی فولکلور منطقه خود داشته باشد. او از ملودی‌های دیلمان، گالش و گیلک در این راه استفاده کرد . او با تحقیق در زمینه موسیقی، بسیاری از ظرفیت‌های موسیقی گیلان را رشد داد و به گیلان و ایران معرفی نمود.

همکاری با جهانگیر نصری اشرفی در فراهم آوردن نغمات و مقالاتی برای دانشنامه فلات قاره ایران ودکتر علی عبدلی در گرد آوری "موسیقی گیلان و مازندران" از دیگر فعالیت‌های او به شمار می‌رود.

 گفت وگو با سرمولف دانشنامه موسیقی درباره سفر به تاجیکستان

تحقیق و گردآوری و انتشار اجرای کل آواهای گیلکی از دیگر فعالیت‌های این خنیاگر-پژوهشگر موسیقی به شمار می‌رود که به سفارش انجمن موسیقی وقت انجام و در نزدیک به شش ساعت منتشر شد.

عضویت در شورای فنی و آموزش‌های آزاد موسیقی وابسته به ارشاد ،عضو هیئت داوران همایش دیلمان شناسی- شرکت در این همایش و اجرای آواز در تابستان ۱۳۸۴ و تألیف کتاب موسیقی فولکلوریک گیلان به عنوان طرح پژوهشی از دیگر فعالیت‌های او به شمار می‌رود.

پور رضا روز 23 فروردین سال 1391 و به دلیل بیماری تنفسی که یک سالی او را خانه نشین کرده بود، دار فانی را وداع گفت.

 

بیوگرافی مهدی هاشمی

نام خانوادگی : هاشمی قرمزی
تاریخ تولد : ۱۳۲۵
محل تولد : لنگرود
ملیت : ایران
مدرک تحصیلی : فارغ التحصیل هنرهای نمایشی
همسر گلاب آدینه ٬ بردار ناصر هاشمی ٬ پدر نورا هاشمی ٬ بردار شوهر سیما تیر انداز

فارغ التحصیل رشته هنرهای نمایشی از دانشکده هنرهای زیبای دانشگاه تهران در سال ۱۳۵۲.
فعالیت در تئاتر به عنوان بازیگر به همراه داریوش فرهنگ در سال ۱۳۴۸.
مهدی هاشمی بازیگر موفق دهه شصت و نیمه اول دهه هفتاد سینمای ایران , اولین بازی سینمایی اش را در فیلم زنده باد ساخته خسرو سینایی تجربه کرد. اما بازی او در مجموعه تلویزیونی سلطان و شبان بود که نامش را سر زبانها انداخت و او را به شهرت رساند. نقش آفرینی مهدی هاشمی در ملودرام بگذار زندگی کنم میلیونها نفر را در شهرستان به سینماها فرستاد و بازی اش در فیلم دو فیلم با یک بلیط سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول جشنواره نهم فیلم فجر را برای او به ارمغان آورد.

 

بیوگرافی ناصر مسعودی

آوای ماندگار موسیقی گیلانی است که در سال 1314 چشم به جهان گشود .در سال 1328 به همراه برادر بزرگترکه متکفل مخارج خانه بود به تهران رفت .

در آن جا، به واسطه یکی از دوستان،با مرحوم محمودی خوانساری آشنا شد و در کلاس های استاد علی اکبر شهنازی حضور یافت . خود  می گوید : « در کلاس مرحوم شهنازی استادی به نام بحرینی  ویلن درس می داد ؛ من که خواندم بحرینی تشویقم کرد . یکی از روزها سرکلاس بحرینی که ساز می زد ، رو کرد به من گفت تو هم بخوان و من هم شروع به خواندن کردم.» مرحوم شهنازی او را به خاطر صدایش تشویق کرد . مسعودی به مدت یک سال ، هر هفته به کلاس های هر دو استاد می رفت .

ناصر با خانوادة هنر در تهران آشنا  و وارد دنیای موسیقی ایرانی شد . وی سال های 1328 تا 1333 را در تهران بود و بعد به رشت بازگشت . در تئاتر و تماشاخانه گیلان ، مشغول به کار شد که دو سه سالی این فعالیت ادامه داشت . بعد از آمدن سینما ، مسعودی دوباره موسیقی را از سر گرفت .

وی در سالن سینمایی که به کوشش موسیو ادوارد در کوچصفهان برپا شده بود ، نخستین کنسرت خود را اجرا کرد . ترانه ی معروف « بنفشه گول » که سراینده آن شادروان بهمن فرخی است را در رادیو اجرا کرد .
وی به همراه عادل علیزاده نوازندة سه تار و مهراب مسرور نوازنده ارگ در ششم دی ماه 1381 در جایگاه موسیقی نمایشگاه جشنواره فرهنگ و هنر اقوام ایرانی با صدای گرم و دلنشین خود ترانه هایی گیلانی سر داد از جمله : گل پامچال ، جان لیلی و بنفشه گل را اجرا کرده است .

 

زندگینامه و بیوگرافی ملکه رنجبر

تولد: دهم شهریور ۱۳۱۷ رشت

ملکه رنجبر فرزند عبادالله رنجبر هنرمند تئاتر گیلان در سال ۱۳۱۷ در رشت متولد شد. تحصیلات خود را تا مقطع سوم متوسطه در رشت و همدان ادامه داد و پس از آن زیر نظر پدرش تعلیم بازیگری دید. او از سن ۶ سالگی با ایفای نقش کوزت در نمایش بینوایان فعالیت خود را آغاز نمود. سپس در سال ۱۳۲۷ به تهران عزیمت نمود و به ادامه بازیگری در تئاتر سعدی پرداخت. رنجبر از بدو افتتاح تلویزیون با اجرای برنامه های زنده به همکاری با آن سازمان پرداخت و در سال ۱۳۳۵ کار در رادیو را شروع کرد..

فعالیت های هنری:

- منفی هجده (۱۳۸۶) ، ۲ – سوغات فرنگ (۱۳۸۵) ، ۳ – چپ دست (۱۳۸۴) ، ۴ – کوچولوی خوش شانس (۱۳۸۳) ، ۵ – نان و عشق و موتور ۱۰۰۰ (۱۳۸۰) ، ۶ – مرد بارانی (۱۳۷۸) ، ۷ – اعتراف (۱۳۷۵) ، ۸ – بانی چاو (۱۳۷۴) ، ۹ – شعله های خشم (۱۳۷۱) ، ۱۰ – شعله های خشم (۱۳۴۷) ، ۱۱ – اعتراف (۱۳۴۵) ، ۱۲ – کابوس (۱۳۴۵) ، ۱۳ – گناه من چیست (۱۳۴۳) ، ۱۴ – خشم و فریاد (۱۳۴۲) ، ۱۵ – نصیب و قسمت (۱۳۴۱) ، ۱۶ – فردا روشن است (۱۳۳۹) ، ۱۷ – ماجرای عجیب (۱۳۳۵) ، ۱۸ – تقدیر چنین بود (۱۳۳۳) ، ۱۹ – شب های معبد (۱۳۳۳) ، ۲۰ – محکوم بی گناه (۱۳۳۲) ، ۲۱ – عمر دوباره (۱۳۳۱) .

تئاتر :

برای شرف ، همسایه ی مزاحم ، دزد طبقه ی اول ، آرایش مالالان ، ناموس ، انگشتر مفقود ، بی گناه ، سرگذشت فابریو ، شب نشینی ادامه دارد ، خروس بی محل ، شکم پرست ، مهرویان اسیر

 


بیوگرافی زنده یاد کیومرث ملک مطیعی

 

کیومرث ملک مطیعی سال 1315 در بندرانزلی متولد شد. بازی در تئاتر را از سال 1330 در رشت و بازی در سینما را از سال 1350 شروع به کار کرد.

ایفای نقش غلام شش لول بند در سریال "زیر آسمان شهر " و بازی در سریال های "شاه دزد "، "اشک تمساح "، "شب هزار و یکم "، "مدرسه ما "، "مزرعه کوچک " ، "هتل مروارید "، "گل پامچال "، "پس از باران "و "مسافر " از نقش آفرینی های معروف وی در تلویزیون محسوب می شود.
حسن سنتوری، زیر گذر لوطی صالح، چرا عاقل کند کاری، داروی جوانی از بازی های تئاتری وی به شمار می آیند.
او نویسندگی و کارگردانی نمایش هایی مثل "دختر چوپان " ، "خانواده نمونه " و "ویلای پرماجرا " را هم در کارنامه دارد.
از میان دیگر آثاری که مرحوم ملک مطیعی در آنها ایفای نقش کرده، می توان به گل بارون (1388)، پسر آدم، دختر حوا (1387)، پوست موز (1387)، صبح روز هفتم (1387)، کلانتری غیرانتفاعی (1387)، خروس جنگی (تلخ و شیرین) (1386) و قاعده بازی (1385) اشاره کرد.
عروس فراری (1383)، فردا روز دیگری است (1374)، الو!الو! من جوجوام (1373)، دیدار (1373)، آوای دریا (1369)، ترن (1366)، جنگلبان (1366)، سرزمین آرزوها (1366)، بگذار زندگی کنم (1365)، معما (1365)، مهمانی خصوصی (1365)، تفنگ شکسته (1364) و راه دوم (1363) از دیگر آثاری است که ملک مطیعی در آنها ایفای نقش کرده است.
کیومرث ملک مطیعی که از پرافتخار ترین بازیگران گیلانی بو د که 21 فروردین سال 89، بع علت ایست قلبی در بیمارستان شریعتی تهران  جان به جان آفرین تسلیم نمود .

نیاز به راهنمایی دارید؟با ما برای سفارش آگهی و تبلیغ خود تماس بگیرید!